hmerologio.gr

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Σαντορίνη

 Η Σαντορίνη (ή Θήρα) βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο των Κυκλάδων και είναι στην ουσία ένα σύμπλεγμα νησιών που αποτελείται από τα νησιά της Θήρας, της Θηρασιάς , του Ασπρονησίου, της Παλαιάς και της Νέας Καμένης. Καμένης. Πρωτεύουσα του νησιού είναι τα Φηρά. Χτισμένα στην Καλντέρα, 260 μ. πάνω από τη θάλασσα, με υπέροχη θέα στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου και το νησάκι της Νέας Καμένης, μοιάζουν να βρίσκονται μία ανάσα από τον ουρανό… Τα Φηρά μαζί με το Φηροστεφάνι, το Ημεροβίγλι και την Οία απλώνονται κατά μήκος της Καλντέρας μαγεύοντας τον επισκέπτη, το καθένα με το δικό του ξεχωριστό τρόπο. Ας σημειωθεί εδώ ότι ο οικισμός της Οίας είναι ο πρώτος στην Ελλάδα που κρίθηκε διατηρητέος. 




Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

 Όλυμπος 

Η Πιερία διαθέτει τον απόλυτο συνδυασμό βουνού και θάλασσας. Τα προσεγμένα ξενοδοχεία της περιοχής αποτελούν το καλύτερο ορμητήριο για επισκέψεις στο Κάστρο του Πλαταμώνα, το Λιτόχωρο, τον Εθνικό Δρυμό Ολύμπου. Σε τούτη την εκτεταμένη ακτογραμμή της Μακεδονικής γης που θεωρείται μια από τις πιο ενδιαφέρουσες της Μεσογείου, οι πλαγιές του Ολύμπου σβήνουν ομαλά στη θάλασσα αποκαλύπτοντας μια παραδεισένια ακτογραμμή. Η αφοπλιστικά όμορφη τοπιογραφία της Πιερίας σε καθηλώνει με τις βαθυπράσινες γήινες γραμμές της και τον ανοιχτό αιγαιοπελαγίτικο ορίζοντα.

Με τη δροσιά των δασών του  βουνού και τη ζωογόνα παρουσία του Ενιπέα, αλλά και την αλμύρα της θάλασσας να αιωρείται στην ατμόσφαιρα, η όμορφη κωμόπολη του Λιτοχώρου φαντάζει ιδανικός τόπος για τις εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου.



 Κρήτη 

Η Κρήτη είναι ευλογημένο νησί και αυτό το γνωρίζουν καλά όχι μόνο οι ντόπιοι της που δεν έχουν κανέναν λόγο να το αποχωριστούν για να ζήσουν κάπου αλλού, αλλά και οι επισκέπτες της, εγχώριοι και μη, που χρόνια τώρα την επιλέγουν ως ιδανικό τόπο διακοπών. Και δεν είναι μόνο οι ανθρώπινες πόλεις και τα παραδοσιακά χωριά της, οι δυνατότητες διαμονής για κάθε γούστο και βαλάντιο, οι πολύ καλές τιμές, η εκπληκτική κουζίνα, τα αμέτρητα ιστορικά και πολιτισμικά αξιοθέατα… Αυτό που ξετρελαίνει τους θερινούς κατοίκους του νησιού είναι οι καταπληκτικές της παραλίες. Είτε στα νότια, με τα ζεστά, τιρκουάζ νερά του Λιβυκού είτε στα βόρεια, όπου το πράσινο και τα βράχια προσφέρουν απλόχερα την σκιά και την δροσιά τους, οι παραλίες της Κρήτης συγκαταλέγονται στις καλύτερες της Μεσογείου.



 Κέρκυρα 

Η πόλη της Κέρκυρας θεωρείται μια από τις ομορφότερες της Ελλάδας. Κυρίως διαμορφώθηκε κατά την διάρκεια της Ενετοκρατίας που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της στα κτίρια, τα δρομάκια και τον πολιτισμό του νησιού. Χαρακτηριστικό της Πόλης είναι η Σπιανάδα, οι πλατιές λεωφόροι και τα γραφικά πλακόστρωτα καντούνια. Η παλιά πόλη καταλαμβάνει ένα σημαντικό κομμάτι του οικισμού και διατηρεί το παραδοσιακό ύφος. 










 Χαλκιδική 

Η Χαλκιδική είναι αναμφισβήτητα ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των κατοίκων της Βόρειας Ελλάδας, καθώς προσφέρει επιλογές για όλα τα γούστα. Μία από τις πιο γνωστές παραλίες της είναι η Βουρβουρού, ένα τουριστικό θέρετρο το οποίο βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο της Σιθωνίας. Η περιοχή πλαισιώνεται από πευκόφυτες εκτάσεις και εξωτικές ακρογιαλιές με γαλαζοπράσινα νερά.



Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

 

Μετέωρα

 Δεν υπάρχει ταξιδιώτης που να μη μένει με το στόμα ανοιχτό στη θέα που αντικρίζει καθώς πλησιάζει στα Μετέωρα! Το εντυπωσιακό αυτό γεωλογικό φαινόμενο με τους γιγαντιαίους βράχους των Μετεώρων έχει συμπεριληφθεί στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και προσελκύει επισκέπτες απ’ όλον τον κόσμο!Οι τεράστιοι βράχοι υψώνονται 400 μέτρα πάνω από την πόλη της Καλαμπάκας. Στις κορυφές τους βρίσκονται 15 μοναστήρια, όμως λειτουργούν μόνο 6 από αυτά και δέχονται πλήθος προσκυνητών. Τα μοναστήρια των Μετεώρων είναι η μεγαλύτερη μοναστική πολιτεία μετά το Άγιο Όρος.

Μπορείτε να συνδυάσετε μια επίσκεψη στα Μετέωρα με μια εκδρομή στα χωριά της οροσειράς του Κόζιακα.



Σαντορίνη   Η Σαντορίνη (ή Θήρα) βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο των  Κυκλάδων  και είναι στην ουσία ένα σύμπλεγμα νησιών που αποτελείται από...